Puieti Pomi: Prun

prun silvia Prun Silvia este un soi romanesc de vigoare mijlocie, cu coroana piramidala,este partial autofertil. Fruct mare (45 gr.) de culoare vanat-violacee, acoperit cu multa pruina. Pulpa de culoare galben-verzuie, crocanta cu gust foarte placut, neaderenta la sambure. Se recolteaza la sfarsitul lunii iulie-inceputul lunii august.

Prun Stanley

Prun Stanley este un soi  american, autofertil si foarte bun polenizator. Pom de vigoare submijlocie, rodeste pe buchete tip spur. Este productiv  (30t/ha)si foarte precoce. Fructul este supramijociu si uneori mare, ovoid. Pielita de culoare vanat inchis , acoperita cu pruina groasa. Pulpa este galbena cu infiltratii de rosu, dulce si se desprinde dupa sambure. Se recolteaza la sfarsitul lunii august –inceputul lunii septembrie.
Prun Anna Spath Prun Anna Spath este un soi austriac de vigoare mijlocie cu coroana invers piramidala. Fruct mare, de forma globuloasa, de culoare rosie-vânata, cu pulpa neadarenta la sâmbure, de calitate foarte buna pentru masa si industrializare. Pomul este destul de pretentios la sol si caldura, rezistent la ger, la boli si daunatori. Se recolteaza la sfarsitul lunii septembrie–inceputul lunii octombrie.
Prun Centenar Prun Centenar este un soi românesc , productiv  (32t/ha), cu continut ridicat în substanta uscata si zahar, sâmbure neaderent, maturare uniforma pe pom. Pom de vigoare mare. Rezistenta la ger buna si de asemenea la viroze. Soi autosteril. Fructul mare de forma invers ovoida, culoare rosie violacee acoperita cu un strat gros de pruina cenusie. Pulpa fructului este de culoare alb-verzuie cu o textura ferma, o savoare buna, are un gust foarte placut. Fructele sunt destinate consumului in stare proaspata. Se recolteaza la sfarsitul lunii iulie–inceputul lunii august.
Prun Record Prun Record este un soi romanesc, viguros, fructele sunt foarte mari, sferice, usor alungite, de culoare violaceu-închis, cu pruina fina. Pulpa este neaderenta la sâmbure, foarte buna pentru masa si industrializare. Nu realizeaza productii mari. Se recolteaza la inceputul lunii septembrie.
Prun Jubileum Prun Jubileum este un soi suedez de vigoare mijlocie, autofertil , foarte productiv. Fructe de culoare rosu inchis, mari si foarte mari. Pulpa este neaderenta la sâmbure, foarte buna pentru masa. Se recolteaza cu circa o saptamana inainte de soiul Stanley.

 Alte soiuri inmultite la Pepiniera Zamfira : Tuleu Timpuriu, Silvia, Czar, Reine Claude D’Althan, Opal, Victoria.

Cauta in site

Portaltoi

 • Portaltoi mar +

  M9 - portaltoi de vigoare mica, inradacinare superficiala. Prefera soluri fertile, permeabile,irigate. Este cel mai folosit portaltoi pe plan mondial pentru livezile superintensive. Durata de viata 15 ani. Necesita obligatoriu sistem de sustinere. Este mai rezistent la frig decat M26.M26 – portaltoi de vigoare mica, inradacinare mai buna decat M9. Prefera soluri fertile, permeabile,irigate. In principiu se poate autosustine. In comparative cu M9 suporta mai greu solurile secetoase sau umede. Nu a fost folosit in Romania in cultura.MM106 –portaltoi de vigoare mijlocie. Inradacinare buna.Nu necesita sistem de sustinere. Durata de viata 30-35 ani. Pentru livezi cu maxim 1.250pomi/hectar.  
 • Portaltoi par +

  Gutui A – portaltoi de vigoare mare.Inradacinare profunda.Este rezistent la seceta si ger. Este precoce si productiv.Gutui BA 29 – aceleasi caracteristici ca si gutuiul A doar vigoarea este mai redusa cu 10-15%.Gutui Adams-portaltoi de vigoare mica, foarte precoce si productiv. Gutui C- portaltoi de vigoare mica, comparabil cu M9 la mar. Necesita sistem de sustinere si irigare.  
 • Portaltoi cires +

  Mahaleb-portaltoi de vigoare mare. Rezistent la seceta. Nu suporta solurile umede. Imprima soiurilor vigoare mare in primii ani, apoi se stopeaza. Nu necesita sistem de sustinere sau irigare.GiSelA 5- portaltoi de vigoare mica. Pretentios la tipul de sol. Necesita obligatoriu sistem de sustinere si irigare. Cel mai folosit portaltoi in Europa pentru livezi superintensive. Necesita mare atentie la lucrarile agrotehnice.GiSelA 6 –portaltoi de vigoare mijlocie.Mai putin pretentios decat GiSelA 5 la conditiile de sol, apa si ingrijire. Este cel mai folosit portaltoi in S.U.A. Nu necesita sistem de sustinere si in principiu nici sistem de irigare.Colt – portaltoi de vigoare mijlocie – mare. Suporta solurile umede in schimb este sensibil la ger si seceta.  
 • Portaltoi prun +

  St Julien A – portaltoi de vigoare mijlocie. Suporta multe tipuri de sol.Nu este rezistent la ger.Mirobolan C5 – portaltoi de vigoare mare. Recomandat pentru soluri sarace.Mirobolan dwarf – portaltoi de vigoare mica-mijlocie. Imprima soiurilor altoite vigoare mica si precocitate de rodire.  
 • 1

Sortiment curent

 

Pentru mai multe informatii detaliate despre soiurile de pomi fructiferi pe care le oferim spre vanzare va rugam sa accesati butonul de mai jos.

Vezi sortiment !

Producem puieti de pomi fructiferi pentru plantatii intensive si superintensive:
 • Mar (portaltoi M9,MM106);
 • Par si Gutui (portaltoi gutui MA, MC, Adams, BA 29);
 • Cires (portaltoi Colt, GiSelA 5, GiSelA 6);
 • Prun, Cais, Piersic (portaltoi St.Julien A, Mirobalan C5).