Puieti Pomi: Gutui

Gutui Champion

Gutui Champion este un soi de vigoare mare , coroana sferica. Fructele sunt mari si foarte mari, scurt periforme.pielita are culoarea galben-limonie,putin verzuie pe partea umbrita. Pulpa galbuie-albicioasa,tare, dulce-acrisoara si intens aormata,slab astrigenta. Se recolteaza la inceputul lunii octombrie.
Gutui De Portugalia Gutui De Portugalia este un soi de vigoare medie ,coroana scurt conica. Fructele sunt mijloci si mari, periforme , cu gatal bine delimitat, uneori usor curbat. Pielira are culoarea galben aurie cu luciu slab.pulpa este slab suculenta,dulce acidulata  intens aromata,destul de astrigenta.Fructele se pot pastra pana in luna ianuarie. Se recolteaza la inceputul lunii octombrie.
Gutui Leskovacka Gutui Leskovacka este un soi viguros,coroana intens piramidala, rezistent la seceta. Fructele sunt mari si foarte mari,aproape sferice cu coaste largi , putin evidente. Culoarea pielitei este galben deschis, cu o nuanta verzuie pe partea umbrita.Pulpa este suculenta,dulce,prezinta multe sclerei-de in jurul inimii,soi bun pentru industrializare. Se recolteaza in luna octombrie.
Gutui Ludovic Gutui Ludovic este un soi viguros, partial autoferil, bun polenizator. Fructele sunt mari sau foarte mari, suprafata neregulata.Pielita este de culoare galben-limonie,acoperita cu puf brun-cenusiu.Pulpa galbena, suculenta,acidulate dulceaga,intens aromata.Fructele se pastreaza pana in luna februarie. Se recolteaza in luna octombrie.
Gutui Vranja  Fara descriere.

Cauta in site

Portaltoi

 • Portaltoi mar +

  M9 - portaltoi de vigoare mica, inradacinare superficiala. Prefera soluri fertile, permeabile,irigate. Este cel mai folosit portaltoi pe plan mondial pentru livezile superintensive. Durata de viata 15 ani. Necesita obligatoriu sistem de sustinere. Este mai rezistent la frig decat M26.M26 – portaltoi de vigoare mica, inradacinare mai buna decat M9. Prefera soluri fertile, permeabile,irigate. In principiu se poate autosustine. In comparative cu M9 suporta mai greu solurile secetoase sau umede. Nu a fost folosit in Romania in cultura.MM106 –portaltoi de vigoare mijlocie. Inradacinare buna.Nu necesita sistem de sustinere. Durata de viata 30-35 ani. Pentru livezi cu maxim 1.250pomi/hectar.  
 • Portaltoi par +

  Gutui A – portaltoi de vigoare mare.Inradacinare profunda.Este rezistent la seceta si ger. Este precoce si productiv.Gutui BA 29 – aceleasi caracteristici ca si gutuiul A doar vigoarea este mai redusa cu 10-15%.Gutui Adams-portaltoi de vigoare mica, foarte precoce si productiv. Gutui C- portaltoi de vigoare mica, comparabil cu M9 la mar. Necesita sistem de sustinere si irigare.  
 • Portaltoi cires +

  Mahaleb-portaltoi de vigoare mare. Rezistent la seceta. Nu suporta solurile umede. Imprima soiurilor vigoare mare in primii ani, apoi se stopeaza. Nu necesita sistem de sustinere sau irigare.GiSelA 5- portaltoi de vigoare mica. Pretentios la tipul de sol. Necesita obligatoriu sistem de sustinere si irigare. Cel mai folosit portaltoi in Europa pentru livezi superintensive. Necesita mare atentie la lucrarile agrotehnice.GiSelA 6 –portaltoi de vigoare mijlocie.Mai putin pretentios decat GiSelA 5 la conditiile de sol, apa si ingrijire. Este cel mai folosit portaltoi in S.U.A. Nu necesita sistem de sustinere si in principiu nici sistem de irigare.Colt – portaltoi de vigoare mijlocie – mare. Suporta solurile umede in schimb este sensibil la ger si seceta.  
 • Portaltoi prun +

  St Julien A – portaltoi de vigoare mijlocie. Suporta multe tipuri de sol.Nu este rezistent la ger.Mirobolan C5 – portaltoi de vigoare mare. Recomandat pentru soluri sarace.Mirobolan dwarf – portaltoi de vigoare mica-mijlocie. Imprima soiurilor altoite vigoare mica si precocitate de rodire.  
 • 1

Sortiment curent

 

Pentru mai multe informatii detaliate despre soiurile de pomi fructiferi pe care le oferim spre vanzare va rugam sa accesati butonul de mai jos.

Vezi sortiment !

Producem puieti de pomi fructiferi pentru plantatii intensive si superintensive:
 • Mar (portaltoi M9,MM106);
 • Par si Gutui (portaltoi gutui MA, MC, Adams, BA 29);
 • Cires (portaltoi Colt, GiSelA 5, GiSelA 6);
 • Prun, Cais, Piersic (portaltoi St.Julien A, Mirobalan C5).