Puieti Pomi: Piersic

piersic springold Piersic Springold este un soi  viguros de origine S.U.A.  Fructele sunt mijlocii,( 100 – 120g)  sferice, pieliţa de culoare galbenă, acoperită cu roşu sângeriu, slab marmorat. Pulpa este galbenă, consistentă, aderentă la sâmbure, de calitate bună pentru consum proaspăt. Se recolteaza la sfarsitul lunii iunie.
piesic jerseyglo Piersic Jerseyglo este un soi de vigoare mare, cu producţie foarte mare,  rezistent la ger . Soi apreciat pentru aspectul comercial si mărimea fructului. Fructele sunt mari, 160-190 g, de forma rotunda, asimetrica, culoarea epidermei este galbena, acoperita cu roşu pe 80-90% din suprafaţa fructului. Pulpa este galbena - portocalie, dulce, acidulata. Se recolteaza la inceputul lunii iunie.
Piersic Redhaven Piersic Redhaven este un soi de vigoare mijlocie. Soi de piersic de baza in plantatii. Fructele sunt mijlocii, sferice, cu pielita foarte fin pubescenta, galbem-aurie, striata cu rosu-carmin pe cea mai mare parte din suprafata. Rezistenta fructelor la transport este foarte buna. Se recolteaza la inceputul lunii august.
Piersic Cardinal Piersic Cardinal este un soi al carui fructe sunt mijlocii, sferice, cu pielita groasa, galben aurie pe partea umbrita si rosie cu dungi pe partea insorita. Culoarea rosie acopera cea mai mare parte a fructului. Se recolteaza la mijlocul lunii iulie.

Cauta in site

Portaltoi

  • Portaltoi mar +

    M9 - portaltoi de vigoare mica, inradacinare superficiala. Prefera soluri fertile, permeabile,irigate. Este cel mai folosit portaltoi pe plan mondial pentru livezile superintensive. Durata de viata 15 ani. Necesita obligatoriu sistem de sustinere. Este mai rezistent la frig decat M26.M26 – portaltoi de vigoare mica, inradacinare mai buna decat M9. Prefera soluri fertile, permeabile,irigate. In principiu se poate autosustine. In comparative cu M9 suporta mai greu solurile secetoase sau umede. Nu a fost folosit in Romania in cultura.MM106 –portaltoi de vigoare mijlocie. Inradacinare buna.Nu necesita sistem de sustinere. Durata de viata 30-35 ani. Pentru livezi cu maxim 1.250pomi/hectar.  
  • Portaltoi par +

    Gutui A – portaltoi de vigoare mare.Inradacinare profunda.Este rezistent la seceta si ger. Este precoce si productiv.Gutui BA 29 – aceleasi caracteristici ca si gutuiul A doar vigoarea este mai redusa cu 10-15%.Gutui Adams-portaltoi de vigoare mica, foarte precoce si productiv. Gutui C- portaltoi de vigoare mica, comparabil cu M9 la mar. Necesita sistem de sustinere si irigare.  
  • Portaltoi cires +

    Mahaleb-portaltoi de vigoare mare. Rezistent la seceta. Nu suporta solurile umede. Imprima soiurilor vigoare mare in primii ani, apoi se stopeaza. Nu necesita sistem de sustinere sau irigare.GiSelA 5- portaltoi de vigoare mica. Pretentios la tipul de sol. Necesita obligatoriu sistem de sustinere si irigare. Cel mai folosit portaltoi in Europa pentru livezi superintensive. Necesita mare atentie la lucrarile agrotehnice.GiSelA 6 –portaltoi de vigoare mijlocie.Mai putin pretentios decat GiSelA 5 la conditiile de sol, apa si ingrijire. Este cel mai folosit portaltoi in S.U.A. Nu necesita sistem de sustinere si in principiu nici sistem de irigare.Colt – portaltoi de vigoare mijlocie – mare. Suporta solurile umede in schimb este sensibil la ger si seceta.  
  • Portaltoi prun +

    St Julien A – portaltoi de vigoare mijlocie. Suporta multe tipuri de sol.Nu este rezistent la ger.Mirobolan C5 – portaltoi de vigoare mare. Recomandat pentru soluri sarace.Mirobolan dwarf – portaltoi de vigoare mica-mijlocie. Imprima soiurilor altoite vigoare mica si precocitate de rodire.  
  • 1

Sortiment curent

 

Pentru mai multe informatii detaliate despre soiurile de pomi fructiferi pe care le oferim spre vanzare va rugam sa accesati butonul de mai jos.

Vezi sortiment !

Producem puieti de pomi fructiferi pentru plantatii intensive si superintensive:
  • Mar (portaltoi M9,MM106);
  • Par si Gutui (portaltoi gutui MA, MC, Adams, BA 29);
  • Cires (portaltoi Colt, GiSelA 5, GiSelA 6);
  • Prun, Cais, Piersic (portaltoi St.Julien A, Mirobalan C5).