Puieti Pomi: Cais

Cais Cea Mai Buna De Ungaria

Cais Cea Mai Buna De Ungaria este un soi de de vigoare mare , formeaza sferic-turtita. Fructele sunt mari sau foarte mari, sferice si putin asimetrice. Pielita este groasa, are culoarea portocalie-galbena, cu culoare rosie-roz pe partea insorita, pe care se gasesc puncte rosii. Se recolteaza in prima jumatate a lunii iulie.
Cais Litoral Cais Litoral este un soi de vigoare mica, cu coroana larg globuloasa, rezistent la gerurile din timpul iernii si la ingheturile tarzii de primavera. Fructul este mijlociu, de forma alungita ovoida, putin turtitalateral, de culoare galbena, acoperita cu puncte si striuri rosi pe partea insorita. Pulpa este galbenade consistenta potrivita, suculenta si cu un gust placut  si aromat. Se recolteaza la mijlocul lunii august.
Cais Sirena Cais Sirena este un soi de vigoare medie, cu coroana globuroasa, rodeste predominant pe buchete mari. Fructele sunt mari de forma globuloasa spre ovoida , usor asimetrica. Culoarea de baza este limonite acoperita cu portocaliu si pete rosii pe partea insorita. Se recolteaza la sfarsitul luni iulie–inceput de august.
Cais Rosii De Baneasa Cais Rosii De Baneasa este un soi de vigoare mijlocie. Fructele sunt mari si foarte mari, de forma ovoida , aromate cu gust placut. Culoare potocalie cu rosu aprins pe partea insorira. Se recolteza la mijlocul lunii iulie.
Cais Mamaia Cais Mamaia este un soi de vigoare medie cu corona globuloasa, rasfirata. Fructele sunt mijlocii si mari cu forma sfrero-ovoidala. Pielita este galbena-potocalie cu roz-rosiatica pe partea insorita. Se recolteaza in ultima decada a lunii iulie.
Cais Dacia Cais Dacia este un soi de vigoare mica ,productivitate foarte buna, rezistent la ger foarte rezistent la boli. Infloreste tarziu si abundant, soi autofertil. Fructul este foarte mare 95g de forma sferica , culoare potocalie stralucitor, foarte aromat. Se recolteaza in prima jumatate a lunii iulie.
Cais Harcot Cais Harcot este un soi de vigoare mare. Rodire combinata pe ramuri scurte si lungi. Fructul mediu-mare, culoare galben-portocaliu. Pulpa suculenta, oromata, neaderenta la sambure. Se recolteaza la mijlocul lunii iulie.
Cais Rosii De Baneasa Cais Rosii De Baneasa - fara descriere.

Cauta in site

Portaltoi

 • Portaltoi mar +

  M9 - portaltoi de vigoare mica, inradacinare superficiala. Prefera soluri fertile, permeabile,irigate. Este cel mai folosit portaltoi pe plan mondial pentru livezile superintensive. Durata de viata 15 ani. Necesita obligatoriu sistem de sustinere. Este mai rezistent la frig decat M26.M26 – portaltoi de vigoare mica, inradacinare mai buna decat M9. Prefera soluri fertile, permeabile,irigate. In principiu se poate autosustine. In comparative cu M9 suporta mai greu solurile secetoase sau umede. Nu a fost folosit in Romania in cultura.MM106 –portaltoi de vigoare mijlocie. Inradacinare buna.Nu necesita sistem de sustinere. Durata de viata 30-35 ani. Pentru livezi cu maxim 1.250pomi/hectar.  
 • Portaltoi par +

  Gutui A – portaltoi de vigoare mare.Inradacinare profunda.Este rezistent la seceta si ger. Este precoce si productiv.Gutui BA 29 – aceleasi caracteristici ca si gutuiul A doar vigoarea este mai redusa cu 10-15%.Gutui Adams-portaltoi de vigoare mica, foarte precoce si productiv. Gutui C- portaltoi de vigoare mica, comparabil cu M9 la mar. Necesita sistem de sustinere si irigare.  
 • Portaltoi cires +

  Mahaleb-portaltoi de vigoare mare. Rezistent la seceta. Nu suporta solurile umede. Imprima soiurilor vigoare mare in primii ani, apoi se stopeaza. Nu necesita sistem de sustinere sau irigare.GiSelA 5- portaltoi de vigoare mica. Pretentios la tipul de sol. Necesita obligatoriu sistem de sustinere si irigare. Cel mai folosit portaltoi in Europa pentru livezi superintensive. Necesita mare atentie la lucrarile agrotehnice.GiSelA 6 –portaltoi de vigoare mijlocie.Mai putin pretentios decat GiSelA 5 la conditiile de sol, apa si ingrijire. Este cel mai folosit portaltoi in S.U.A. Nu necesita sistem de sustinere si in principiu nici sistem de irigare.Colt – portaltoi de vigoare mijlocie – mare. Suporta solurile umede in schimb este sensibil la ger si seceta.  
 • Portaltoi prun +

  St Julien A – portaltoi de vigoare mijlocie. Suporta multe tipuri de sol.Nu este rezistent la ger.Mirobolan C5 – portaltoi de vigoare mare. Recomandat pentru soluri sarace.Mirobolan dwarf – portaltoi de vigoare mica-mijlocie. Imprima soiurilor altoite vigoare mica si precocitate de rodire.  
 • 1

Sortiment curent

 

Pentru mai multe informatii detaliate despre soiurile de pomi fructiferi pe care le oferim spre vanzare va rugam sa accesati butonul de mai jos.

Vezi sortiment !

Producem puieti de pomi fructiferi pentru plantatii intensive si superintensive:
 • Mar (portaltoi M9,MM106);
 • Par si Gutui (portaltoi gutui MA, MC, Adams, BA 29);
 • Cires (portaltoi Colt, GiSelA 5, GiSelA 6);
 • Prun, Cais, Piersic (portaltoi St.Julien A, Mirobalan C5).