Puieti Pomi: Mar

Mar Elstar

Mar Elstar este un soi de vigoare mare cu coroana conică . Fructul are forma sferica de culoare rosu deschis. Pulpa galbena, suculenta. Greutate 150-180 g. Gust dulce, aromat. Polenizatori: Florina, Jonathan,Braeburn,Granny Smith,Fuji, Red Delicios,Idared. Se recolteaza in ultima decada a lunii septembrie.
Mar Golden Delicios Mar Golden Delcios este un soi de vigoare medie. Fruct de forma ovoidală, atenuată la vârf,culoare verde - gălbuie spre galbenă - aurie, parţial suflată cu roşu, uneori cu puncte ruginii. Pulpa galbena,fondant, puternic aromata. Greutate 100-150 g. Este un soi bun polenizator pentru toate soiurile; foarte sensibil la rapăn şi mediu rezistent la făinare. Polenizatori: onathan, Braeburn, Granny Smith, Fuji, Red Delicios,Santana,Florina, Idared. Se recolteaza la sfarsitul lunii septembrie.
Mar Idared Mar Idared este un soi de vigoare mijlocie, cu fructe sferic turtite, destul de asimetrice. Pieliţa subţire, galbenă , este acoperită aproape în întregime cu roşu  cu dungi late roşu-intens. Pulpa este albă, destui de consistentă, foarte fină, suculentă, acidulat -dulce, cu aromă intensă, de calitate foarte bună pentru masă. Polenizatori: Golden, James Grieve, Jonathan,Elstar, Topaz. Se recolteaza in prima decada a lunii octombrie.
Mar Red DElicios Mar Red Delicios este un pom de vigoare medie cu coroana neregulată, largă. Fruct  in forma de cupa inalta,subtiata spre varf. Epiderma este netedă, relativ tare, striată, până la complet acoperită cu roşu de diferite intensităţi, cu pruina violacee. Pulpa este alb – verzuie, crocantă şi suculentă,  devine făinoasă spre sfârşitul duratei de păstrare. Greutate 150-200 g. Bun polenizator pentru alte soiuri. Polenizatori: Golden, Gala, Braeburn, Granny Smith, James Grieve, Jonathan, Arlet, Florina,Topaz. Se recolteaza in prima decada a lunii octombrie.
Mar Florina Mar Florina este un soi  de vigoare mijlocie, cu fructe supramijlocii sau mari, sferic turtite sau tronconice, culoarea de fond galbenă acoperită cu roşu ,cu pruina albicioasa pe toată suprafaţa fructului. Pulpa consistentă de culoare crem, potrivit de dulce si slab acidulată plăcut aromată de calitate superioară pentru masă. Este un soi foarte rezistent la rapan si fainare. Polenizatori: Golden, Elstar, Fuji, Gala, Granny Smith, James Grieve, Red Delicios, Topaz, Arlet, Prima, Idared. Se recolteaza la : ultima decada a lunii septembrie-prima decada a lunii octombrie.
Mar Golden Reinders Mar Golden Reinders este un soi de vigoare mijlocie-mare, coroana este usor aplatizata. Rodeste abundent. Epiderma este subtire, la inceput verzuie, la maturare galbena, pe partea insorita de obicei apar pete rosatice. Nu este predispusa la arsura.Pulpa este galbuie, cu gust dulce, usor acidulat.Fructul este mare 140-190 g. Polenizatori: Jonathan, Braeburn, Granny Smith, Fuji, Red Delicios, Santana, Florina, Idared. Se recolteaza la sfarsitul lunii septembrie.
Mar Jonagold Decosta Mar Jonagold Decosta este un soi viguros cu coroana larga si semi-densa.Fructele sunt mari si foarte mari (200-280 g).Epiderma subtire,lucioasa de culoare rosu-carmin. Polenizatori: atentie ! este un soi triploid (are nevoie de alte doua soiuri polenizatoare care se polenizeaza si intre ele) Golden, Arlet, Elstar,Gala, Idared, James Grieve, Red Delicios, Fuji. Se recolteaza la : ultima decada a lunii septembrie-prima decada a lunii octombrie.
Mar Gala Mar Gala este un soi de vigoare medie. Forma este putin alungita, turtita la baza cu coaste largi. Epiderma este neteda, usor unsuroasa, culoare galben cu rosu.Gust dulce usor acidulate. Greutate 100-120 g. Este un soi rezistent la rapan si fainare. Polenizatori: Golden, Idared, Braeburn, Granny Smith, Red Delicios, Jonathan, Florina, Starkrimson. Se recolteaza la : ultima decada a lunii septembrie primele doua decade ale lunii octombrie.

Cauta in site

Portaltoi

 • Portaltoi mar +

  M9 - portaltoi de vigoare mica, inradacinare superficiala. Prefera soluri fertile, permeabile,irigate. Este cel mai folosit portaltoi pe plan mondial pentru livezile superintensive. Durata de viata 15 ani. Necesita obligatoriu sistem de sustinere. Este mai rezistent la frig decat M26.M26 – portaltoi de vigoare mica, inradacinare mai buna decat M9. Prefera soluri fertile, permeabile,irigate. In principiu se poate autosustine. In comparative cu M9 suporta mai greu solurile secetoase sau umede. Nu a fost folosit in Romania in cultura.MM106 –portaltoi de vigoare mijlocie. Inradacinare buna.Nu necesita sistem de sustinere. Durata de viata 30-35 ani. Pentru livezi cu maxim 1.250pomi/hectar.  
 • Portaltoi par +

  Gutui A – portaltoi de vigoare mare.Inradacinare profunda.Este rezistent la seceta si ger. Este precoce si productiv.Gutui BA 29 – aceleasi caracteristici ca si gutuiul A doar vigoarea este mai redusa cu 10-15%.Gutui Adams-portaltoi de vigoare mica, foarte precoce si productiv. Gutui C- portaltoi de vigoare mica, comparabil cu M9 la mar. Necesita sistem de sustinere si irigare.  
 • Portaltoi cires +

  Mahaleb-portaltoi de vigoare mare. Rezistent la seceta. Nu suporta solurile umede. Imprima soiurilor vigoare mare in primii ani, apoi se stopeaza. Nu necesita sistem de sustinere sau irigare.GiSelA 5- portaltoi de vigoare mica. Pretentios la tipul de sol. Necesita obligatoriu sistem de sustinere si irigare. Cel mai folosit portaltoi in Europa pentru livezi superintensive. Necesita mare atentie la lucrarile agrotehnice.GiSelA 6 –portaltoi de vigoare mijlocie.Mai putin pretentios decat GiSelA 5 la conditiile de sol, apa si ingrijire. Este cel mai folosit portaltoi in S.U.A. Nu necesita sistem de sustinere si in principiu nici sistem de irigare.Colt – portaltoi de vigoare mijlocie – mare. Suporta solurile umede in schimb este sensibil la ger si seceta.  
 • Portaltoi prun +

  St Julien A – portaltoi de vigoare mijlocie. Suporta multe tipuri de sol.Nu este rezistent la ger.Mirobolan C5 – portaltoi de vigoare mare. Recomandat pentru soluri sarace.Mirobolan dwarf – portaltoi de vigoare mica-mijlocie. Imprima soiurilor altoite vigoare mica si precocitate de rodire.  
 • 1

Sortiment curent

 

Pentru mai multe informatii detaliate despre soiurile de pomi fructiferi pe care le oferim spre vanzare va rugam sa accesati butonul de mai jos.

Vezi sortiment !

Producem puieti de pomi fructiferi pentru plantatii intensive si superintensive:
 • Mar (portaltoi M9,MM106);
 • Par si Gutui (portaltoi gutui MA, MC, Adams, BA 29);
 • Cires (portaltoi Colt, GiSelA 5, GiSelA 6);
 • Prun, Cais, Piersic (portaltoi St.Julien A, Mirobalan C5).